Alakulo leviää ja peittää muutenkin tylsän Puijon.  Kuinka tässä pääsi näin käymään?

Tarkoituksenani oli pitää huomenna maailman paskimmat tuparit, joista olisimme pienen porukan kanssa jatkaneet lähikapakkaan. En pysty toteuttamaan edes näin typerää suunnitelmaa. Tänään sain kuulla, ettei hyvä ystäväni, miehistä hapokkain, pääsekään Joensuuhun, sillä hänellä on lauantaina jotakin vitun töitä. Petyin tästä tietysti ja samalla neiti tyttöystävä ilmoittaa minulle lähtevänsä tänään maailman paskimpaan pikkukaupunkiin ja jättävänsä minut tänne.

Huomenna muutan siis lopullisesti Joensuuhun enkä ilmeisesti palaa tänne muutamaan viikkoon. Viime kesänä oli mahtavaa muuttaa Turkuun suorittamaan sivaria, mutta nyt minua vain vituttaa, kun hippikaverit vaihtuvat kaunokirjallisuuteen.

Hämärä herra Eino-Petteri Kirves olkoon Apollinaire.


Happopää olkoon Gary Snyder. Voit kysyä minulta miksi.


Jark-omistaa vaihtukoon Célineen.


Ja niin edelleen...


Voit tehdä tämän myös omille kavereillesi, jos muutat Joensuuhun opiskelemaan.

Tänään alkoi siis uusi vaihe elämässäni. Back to the Kirjasto. Yritin lainata kaksi teosta, mutta jotkut huonot ihmiset olivat vieneet ne molemmat. Risto Ahdin Blakesta kertova kirja Vimmainen Genius sekä Blakea. Luulen, että tarvitsen vähän apua tuon Blaken lukemiseen... Muutenkin se vähän arveluttaa, sillä hänen teksteistään löydetään kai merkityksiä enemmän kuin pitäisi.  Sitä paitsi hänen tekstinsä ovat tainneet muuttua parin vuosisadan aikana... ja yhteiskunta, ihmiset, elämäntavat, jne...joku neropatti voi lisätä tähän sanan konteksti... ja runojen kääntäminen toiselle kielelle... voih!!

Siltikin tunnen monta tyyppiä, joille William Blake on suurista suurin, joten kai häneen on pakko vähän tutustua.

Toivottavasti Rantakylässä on iso kirjasto. Sellainen joka räjäyttää pään... ja huoneeni...!


...ja seuraaava kirjoitukseni kertoo, miten kotiuduin Joensuuhun.